Events Nakskov 2030 har støttet

Nakskov 2030's Eventpulje giver økonomisk støtte til events i Nakskov. Eventpuljen kan give bidrag til initiativer og events inden for Havneområdet, bymidten samt Hestehovedet. Her på siden kan du se, hvilke events Nakskov 2030’s Eventpulje allerede har givet støttet til.

Foto af koncertscene
Foto: Colourbox.dk/Anna Om

Kunst i Nakskov Bymidte 

Nakskov Kunstforening etablererer en kunstrute mellem 18 butikker i midtbyen - hvor detailhandel, kunstforening og unge samarbejder om formidlingen. Kunstudstilling og performance binder aktiviteterne sammen.

Kunstruten åbner fredag den 24. maj kl. 15 på Axeltorv og besøger alle butikkerne på ruten inden ferniseringen/performance på Axeltorv kl. 16.

Der vil være kunstudstilling i Skt. Nikolai Kirke. Udstillingen i kirken har til formål at samle oplevelserne fra kunstruten, og give tid til en anden oplevelse/fordybelse. Kunstudstillingen har fernisering fredag den 24. maj kl. 16.15 og har finissage fredag den 28. juni kl. 16.

Dato: Åbner d. 24 maj kl. 15.00 på Axeltorv

Sted: Nakskov bymidte (Axeltorv, butikker, Skt. Nikolai Kirke) 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 34.974 kr.

Nakskov Fjord Triatlon 2024

Vestlolland Triatlonklub afholder  Nakskov Fjord Triatlon 2024 den 7. juli 2024. Tritiatlonstævnet indeholder en kort og lang rute med fokus på oplevelser omkring Nakskov og Hestehovedet. Stævnet skal være en folkefest med liv og musik på Hestehovedet.

Dato: 7 juli 2024

Sted: Hestehovedet og rute i Nakskov 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 12.750 kr

Sommer og musik på Hestehovedet

Nakskov Fjord Camping A/S står bag flere sjove og hyggelige events på Hestehovedet i sommeren 2024. Der opdateres løbende, når sløret løftes for de forskellige aktiviteter. 

Dato: Opdateres senere 

Sted: Hestehovedet 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 50.250 kr.

Lolland Operafestival 2024

Lolland operafestival afholder i forbindelse med årets operafestival seks forskellige forestillinger hvoraf tre arrangementer er gratis. De tre gratis forestillinger afholders på det nye Axeltorv, på solfaldstrappen og i Skt. Nikolai Kirke ved Axeltorv. Operafestivalen afholdes fra den 2.8. 2024 til den 17.8.2024.

Dato: 02.08 -17.08

Sted: Axeltorv, Hestehovedet, Skt. Nikolai Kirke 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 81.500 kr. (de tre gratis arrangementer) 

Kongelig sommerballet 2024

Det er Det Kongelige Teater der kommer med deres sommerballet og giver smagsprøver på det kommende program på balletten. Forestillingen har 13-16 solodansere og solister fra den Kongelige ballet. Publikum med medbringer selv deres stol eller tæppe og madkurv. Det er gratis at komme og se forestillingen.

Dato: Opdateres senere 

Sted: Axeltorv 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 63.750 kr. 

Nakskov Brandmuseum 20 års jubilæum 

Nakskov Brandmuseum har 20 års jubilæum og det bliver fejret både på Brandmuseet og med et jubilæumsoptog i byen.

I optoget vil der være 4-5 veteranbrandbiler og et hestetrukken brandkørertøj, der i 1902 holdt til ude i Sandby.
Jubilæumsoptoget holder én times pause i handelsgaderne, hvor der selvfølgelig vil være mulighed for at se, røre, kravle og prøve at sidde i de forskellige veteranbrandbiler.

Dato: 01.07.23

Sted: Optog i Nakskov midtby og Nakskov Brandmuseum 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 8.300 kr. 

Teaterforeningen Lolland inviterer til gratis teater på Axeltorv med Glimt

Dato: 29.09.23 

Sted: Axeltorv 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 25.500 kr.

Tuesday live 

Tuesday live byder på i alt 13 koncerter fordelt på tirsdage i juni, juli og august måned. 

Dato: Forskellige tirsdage i juni, juli og august

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 48.750 kr.

Nakskovløbet 2023 

Vestlolland triatlonklub genopliver Nakskovløbet og er vært ved et motionsløb. Der vil være mulighed for at gennemføre 3 forskellige distancer på hhv. 5,2km, 10,5 km og 21,1 km. Alle ruter starter fra Nakskov Stadion. Deltagerne vil blandt andet komme forbi Ringstien, Hestehovedet og indre by inden ruten afsluttes på startdestinationen Nakskov Stadion.

Dato: 23.04.23 kl. 11.00 

Sted: Nakskov Stadion 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 12.000 kr. 

 

Lolland Operafestival

Lolland Operafestival består af i alt fire arrangementer. Nakskov 2030's Eventpulje har støttet to af disse arrangementer. 

Opera i Theisens Gård 

Operasangerne Carina Tybjerg Madsen, sopran, Jonathan Koppel, tenor, og David Kragh Danving, baryton, står for sangen, mens musikken bliver kyndigt leveret Allan Sjølin. 

La Bohéme på Honnørkaj

Denne aften byder vi velkommen til en af de helt store operaoplevelser, når der er gratis opera på Honnørkajen, hvor den smukke skonnert Johanne, danner ramme om en let tilskåret udgave af operaen La Bohéme.

Dato: 29.07.22. 05.08.22

Sted: Theisens Gård, Honnørkaj

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 71.759 kr. 

Langbordsmiddag i Havnebygningen

Nakskov 2030 og Visit Lolland-Falster inviterer til Langbordsmiddag i Havnebygningen på Nakskov Havn.

Kom og vær med til en helt særlig aften i de gamle haller, hvor vi med inspiration fra fjorden og havet byder på en gastronomisk oplevelse baseret på lokale råvarer.

Med udstillingen ”Vilde Væsner og Sære Steder” som kulisse, serverer Restaurant Surt & Sødt en tre-retters buffetmenu, hvor fisk, skaldyr og de gode produkter fra området er i centrum.

Sælernes dag 

Sælernes dag er en sjov dag for hele familien med sjove aktiviteter. Dagen byder også på navngivning af de to store sæler på legepladsen. Der er udskrevet en konkurrence, hvor byens 1. – 4. klasser dyster om at finde de rette navne til de to fine sæler. Hvad de kommer til at hedde, og hvem der løber med præmien på 1000 kr. til klassekassen afsløres på dagen.

Dato: 26.06.22

Sted: Hestehovedet 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 35.000 kr. 

Lolland Operafestival 2023 

Lolland Operafestival består flere operaarrangementer i løbet af sommeren. Du kan blandt andet glæde dig til Den Kongelige Sommeropera. 

Den Kongelige Sommeropera på Axeltorv. 

Hver sommer kan du i det danske sommerland komme til gratis operakoncerter rundt i Danmark.
Oplev nogle af landets bedste operasangere i højdepunkter fra kendte operaer og den kommende sæsons forestillinger. I år har du muligheden for at opleve Den Kongelige Sommeropera på Axeltorv.

Sommerkoncerterne har, siden de begyndte for 18 år siden, været et tilløbsstykke, hvor publikum i alle aldre nyder de gratis operakoncerter i det fri. For mange mennesker er Kongelig sommeropera blevet en fast tradition, hvor tusindvis af publikummer mødes hvert år til gratis koncert. Kongelig sommeropera er for alle – både helt garvede og passionerede operafans men også nybegyndere, der her kan opleve nogle af de allerstørste hits fra operaens verden. 

Programmet vil blive offentliggjort i maj

Dato: 11.08.23

Sted: Axeltorv 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 95.000 kr. 

Sildekoner på Nakskov Havn

Salg af friske sild på kajen ved Nakskov Havn. Det er en lokal tradition som kan føres tilbage til Middelalderens Sildemarked på Albuen i Nakskov Fjord. De friske sild sejles ind med den gamle havnebåd NH1. På dagen vil der være levende musik og servering af kogte sild, som der er tradition for på Lolland. 

Sted: Nakskov Havn 

Dato: 25.09.21 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 7.450 kr. 

Skoleskibet Danmarks 90års jubilæum 

Til sommer er det 90 år siden, at Skoleskibet Danmark blev søsat fra Nakskov Skibsværft. Skoleskibet Danmark har en helt særlig betydning for Lolland og ikke mindst for Nakskov. Skibet er stadig den dag i dag genstand for stor interesse, og det er altid en fornøjelse, når det kommer på besøg. Skoleskibet besøger Nakskov den 21. juni til 25. juni 2023. Nakskov 2030 har i den forbindelse afholdt et call i Nakskov 2030’s Eventpulje med ønsket om at modtage ansøgninger til events, der henvender sig bredt og understøtter en folkefest til ære for skoleskibets besøg. Nakskov 2030’s eventpuljen har fået 7 ansøgninger, der alle lever op til kriterierne og har fået støtte til at blive realiseret. 

Events der har fået støtte under besøget 

90 års jubilæum – at skabe information omkring Skoleskibet fra tidligere elever. Skoleskibsforeningen Danmark & Nakskov

Marineforening har modtaget 9.928 kr. fra Eventpuljen strategiske events. Information til alle gæster på kajen, om hvad det vil sige at være elev i det fællesskab, der er på skibet.

Udstillinger i Havnebygningen

Fejring af Skoleskibet Danmarks 90 års jubilæum.
Styregruppen for besøget af skoleskibet har modtaget 139.000 kr. styregruppen består af repræsentanter fra Nakskov Handel & Erhverv, Lolland Kommune og Skoleskibsforeningen. Formålet er at skabe 4 festlige og folkelige dage i forbindelse med Skoleskibets hjemkost og fejring. Det skal være 4 dage der oser af maritim stemning og havnefest. Der gives penge til koncerter og festfyrværkeri.

Skoleskib O’høj! 
Kulturhistorier på kajen i forbindelse med fejring af skoleskibet Danmarks 90-års jubilæum i Nakskov

Museum Lolland-Falster har modtaget 34.000 kr. Formålet er at gennemføre 7 målrettede familie- og børneaktiviteter på havnen i Nakskov i forbindelse med fejringen af Skoleskibet Danmarks 90-års jubilæum. Aktiviteterne skal engagere børn og familier i fortællingen om havnen, Nakskov skibsværft, handel og kolonier, globalisering og Nakskovs unikke fortid og betydning for Danmark som søfartsnation. Arrangementerne kommer til at foregå i Havnebygningen.

Sejlads med elever fra Skoleskibet Danmark

Foreningen til bevarelse af bugserbåden Nakskov Havn 1 Bibrostræde 25 4900
Nakskov har modtaget 8.000 kr.  NH1 sejler ud og modtager Skoleskibet Danmark med bl.a fotografer, formand fra Skoleskibsforeningen. Ved ankomst til Nakskov Havn skubber NH1 Skoleskibet ind til kaj, derudover planlægges der dagligt sejladser i samarbejde med Skoleskibet når endelig plan for opholdet i Nakskov ligger klar.

Marine café i Vejlegade med levende musik

René Marquardt Frederiksen har modtaget 8.000 kr. til at lave marinecafe, liv og musik i Vejlegade.  Arrangementet foregår fredag den 23 juni. Der opstilles borde og stole foran Vejlegade 9 og ned langs Tolderensstræde. Der er mulighed for at sidde indendørs. Violinist Pavel Caliaghin spiller musik.

Ren by 

Ren by opfordrer alle borgere i Nakskov til at gå på gaden og give den en omgang efterårsrengøring. Når gaderne er blevet fejet og gjort klar til efterårets ankomst, så vil der være musik og sandwich på Axeltorv. 

Dato: 11.09.21 

Sted: Nakskov by, Axeltorv 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 6.000 kr. 

Magiske Jekyll - teaterforestilling i Havnebygningen 

I forbindelse med Nakskov Kulturdag vises forestillingen "Magiske Jekyll". 

Stykket handler om Jekylls første skridt ind i magiens verden. Vi følger hans forsøg på at gå i sin fars fodspor, og hans udvikling hen imod den eventyrlige is-sælger, han endelig er blevet til. Den festlige, sjove, magiske og underfundige forestilling slutter med en is-fest for publikum.

Dato: 01.10.21

Sted: Havnebygningen

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 6.000 kr. 

Lys over Lolland

Lys over Lolland fejrer 20 års jubilæum, derfor hyldes Lys over Lollands første hjemsted og samtidig hyldes de spændende tiltag, der nu bliver taget i Nakskov og havneområdet, så det bliver en markering af fortid, nutid og fremtid. Lyskunstneren Adalsteinn Stefansson skaber en storslået lyssætning af ØK bygningen, kranen og den røde Havnebygning. Programchef for DR Koncerthuset i København , Lars Skovgaaard arrangerer en spændende elektronisk komponeret koncert, som i samspil med lyskunsten skaber en unik oplevelse.

Dato: 27.08.21
 
Sted: Nakskov Havn
 
Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 100.000 kr. 

Fællessang på Axeltorv

Lolland Synger og Nakskov Handel & Erhverv afholder fire gange fællessang på Axeltorv.  Der vil blive sunget kendte sange, så alle kan være med. Når vi synger sammen, oplever vi en helt særlig glæde, vi finder en social samhørighed og danner et fællesskab på tværs af forskelligheder. Til hvert arrangement er der en pianist og en korleder, der synger og spiller for.

Dato: 25.06.21, 23.07.21, 20.08.21 og 03.09.21

Sted: Axeltorv 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 17.000 kr. 

Nakskov Fjorddage  

Det er nu 22. gang at Nakskov Fjorddage afholdes og i år med temaet "Til lands og til vands". Fjorddage skal udbrede kendskabet til Nakskov Fjord og området omkring. Årets program indeholder mange gode traditioner, men også en del nyheder og der vil være mange aktiviteter, udstillinger og boder for både børn og voksne. 

Dato: 28.08.21, 29.08.21

Sted: Hestehovedet og Langø 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 50.000 kr. 

Familiedag 

Familiedagen på Hestehovedet er en sjov og hyggelig dag for både børn og voksne. På græsplanen ved Restaurant Fjorden er der en lang række sjove aktiviteter for børn. Blandt andet kigger Nakskov Brandmuseum forbi og lave en sjov skumbane, som der kan kælkes i. Er man til en tur på hesteryg er der mulighed for at få en tur på en af de søde ponyer, ligesom der er rig mulighed for at blive pyntet med ansigtsmaling. Foruden disse sjove tiltag stilles flotte veteranbiler og motorcykler op til skue.

Dato: 27.06.21

Sted: Hestehovedet 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 9.000 kr. 

Gratis koncert med Chief 1 & Thomas Buttenschøn på Axeltorv

Den karismatiske duo er blandt andet kendt fra Melodi Grand Prix, radioen og tv-programmet ”syng min sang”. Inden koncerten skydes igang står Radio Sydhavsøerne for opvarmningen. 

Dato: 13.08.21  

Sted: Axeltorv 

Nakskov 2030's Eventpulje har støttet med: 28.000 kr.