Havnen

Når du ankommer til Nakskov fra vandsiden, bliver du mødt af tre ikoniske bygninger: På sydsiden værftets tidligere administrationsbygning (Den hvide Bygning) og på nordsiden Toldboden ved Færgelejerne og Havnebygningen.

Alle tre bygninger er blevet overflødige i forhold til deres oprindelige formål, men de er fortsat meget vigtige for det særlige kulturmiljø i havnen. Den hvide bygning er en del af Lolland Kommunes administration, Toldboden er solgt til en privat investor med henblik på udvikling af et hotel, mens Havnebygningen og den foranliggende Honnørkaj er en del af Nakskov 2030s vigtigste projekter.

Ser man på hele havneområdet er det ét af tre nedslagspunkter i initiativet. Baggrunden er et område under forandring og med et uforløst potentiale for ophold og fritidsaktivitet. De nye muligheder skyldes ikke faldende betydning for erhvervshavnen – snarere tværtimod. I takt med at skibene bliver større, rykker en større del af erhvervstrafikken over på havnens sydside.

For Nakskov 2030 er den aktive erhvervshavn i sig selv et aktiv. Det er i høj grad erhvervshavnen, der gør Nakskov Havn til noget særligt og som gør det ekstra interessant at opholde sig på f.eks. Honnørkaj.

Dronefoto af Nakskov Havn
Nakskov Havn set oppefra. Foto: Steffen Stamp, Realdania