Axeltorv - En levende bymidte

Axeltorv er et af Nakskovs helt centrale byrum. Torvet er i sin struktur og form usædvanligt velbevaret og den nuværende udformning er stort set uændret siden middelalderen. Torvet har gode forudsætninger for at fungere som et naturligt mødested for byens borgere og turister i gågadens vestlige ende. 

For at gøre Axeltorv mere anvendeligt, aktivt og til i højere grad kunne fungere som et sted, borgere og turister har lyst til at opholde sig på i længere tid, er der behov for at udvikle torvet med respekt for historien.

Renovering af Axeltorv

Nakskov 2030-initiativet begynder derfor en renovering og ombygning af torvet i medio 2022. Renoveringen skal give et fleksibelt og anvendeligt torv, der kan understøtte mange forskellige arrangementer og aktiviteter året rundt. Der skal også etableres nye opholdsmuligheder, og der skal arbejdes med en begrønning af torvet.

Renoveringen skal understøtte restauranterne og butikkerne med gode forhold for udendørsservering og plads til at præsentere butikkernes varer på udendørsarealerne.

Projektet forventes afsluttes i anden halvdel af 2023.  

Billede af Axeltorv i Nakskov
Axeltorv