Arkitektkonkurrence

I 2020 blev der udskrevet en arkitektkonkurrence, hvor fire arkitektteams arbejede på en udviklingsplan for havnen i Nakskov. Bedømmelsesudvalget udvalgte ERIK BRANDT DAM arkitekter ApS med underrådgivere Lenschow & Pihlmann og professor Martin Zerlang som vinder af arkitektkonkurrencen. 

Se vinderforslaget  Alle Tiders Havn nedenfor.

I dette forslag lægges der vægt på dels at bevare og fremhæve de mange historiske elementer i byen og dels på de store perspektiver der er i samspillet mellem havnen og den bagvedliggende by.

Honnørkajen med Toldboden, Havnebygningen og færgelejerne udgør en samlet og afgørende omdrejningspunkt for hele forslaget. Færgelejerne foreslås som nye opholdsområder med siddetrapper og mulighed for havnebad. Det tidligere billetkontor over for Toldboden skal være ny havnecafé. Toldboden og Havnebygningen skal have reetableret deres arkitektoniske storhed og med det afsæt rumme aktiviteter, som kan gøre bygningerne og området til festplads og forsamlingshus for hele byen.

Forslaget er præget af stor opmærksomhed på de eksisterende kvaliteter og på byens atmosfære og ’tone’. Forslaget rummer en lavmælt og meget sikker og præcis tilgang til at udpege og udforme små lokale forbedringer som elementer i en samlet indsats for at give havnen en ny rolle og attraktionsværdi.

Forslaget er udarbejdet af ERIK BRANDT DAM arkitekter ApS med underrådgivere Lenschow & Pihlmann og professor Martin Zerlang.

Hent forslag som PDF

Du har mulighed for at downloade forslagene. Da pdf-filerne ikke er webtilgængelig, kan du kontakt Nakskov 2030, hvis du har brug for hjælp.

Hent PDF-filen Alle Tiders Havn - Udviklingsplan for Nakskov Havn - November 2020 til print. 

Hent PDF-filen Planche - Alle Tiders Havn - Udviklingsplan for Nakskov Havn - November 2020 til print.